Eran är över, Torslanda dör.

Det känns på något sätt som Volvo PV är slut. Som hela eran och stoltheten i den e gång så framgångsrika biltillverkaren är över. Flera år av felplacering och fel manövrering från sina ägare harunder de senaste åren dragit volvo PV i smutsen och gjort det till en än mer olönsamt företag. När volvo var volvo och bara volvo hade PV en vinst marginal på 1.5%. Alltså näst intill ingeting (borde ha legat på iaf 3-5% beroende på konjunktur).

idag dras PV till kronofogden för man intekan betala sina räkningar. Och det är ett av dom första stegen innan det tar slut. Ford går omkull om c:a 2 månader då alla likvida medel är helt slut. Jag menar, det r över.

Volvo Ab kommer köpa loss namnrätten. Men sedan är det slut. Sveriges största industri kommer att gå i graven om inte det tillkommer en ägare som kan gå in med stora resurser. Och i denna bankkris lär inte det hända.

5000 män och kvinnor kommer bli direkt påvärkade och c:a 15 000 - 30 000. Indirekt beroende kommer varslas.

Jag hoppas dethär inte sker. Jag hoppas att det kommer en ägare med vett som kan ta över och driva pv som det bör drivas och drevs på 90 talet då det producerades stora vinster och man låg långt fram i utveckling för sina medarbetare.

Till sist vill jag säga till de varslade och uppsagda, vi lider med er.

Trött

Jag skulle ju vila mig denna vecka nu när jag inte skulle iväg. Vad händer. Jag får gå upp 0530 ta bussen till jobbet och sedan vänta i 1½ timme på att åka och sedan inte komma hem fören 1900. det blev ingen rolig vilodag. Jag ska ju på mustasch imorgon. Och ska det bli bra måste jag sova iaf 8-9 timmar.

så planen idag är
2200 duscha och ner i säng.
Planen imorgon är

upp 0730 och vara på jobbet runt 0900


Och eftersom hela denhär bloggen är fylld med jobb.

Imorgon ska jag ha medarbetarsamtal. Det ska bli väldigt väldigt intressant. Jag har väntat på att få nåon slags utverdering på mitt år på PPM.


300 Timmar

Det är den absolut minsta siffran av träning som jag kommer att utsätta mig kropp för detta år. Det kan vara så mycket som 400 timmar. Altså fyra arbetsveckor. OCh vad fan har jag fått för det. 300 timmar lidande. och först 6 månader av viktuppgång.

Ser dock lite annorlunda ut nu. sedan vecka 32 har jag lyckats kapa bort 13 kilo av öl pizza och övrigt fett. Och då har jag ju ändå inte riktigt levt som jag lärt.

Hur? Dragit ner och startat med 1 vit helg på månad. 5 dagar i veckan av "kontrolerat ätande" eller v ad man kanske bör kalla för rätt ätande. Mindre kalorier in än ut och "nyttig" mat.

Enkelt. Och jag har ju inte ens bra självkontroll. Klrade ju bara 9½ vecka av icke rökning. och har väl tagit upp en liten portion av feströkandet igen. Och det lär jag nog inte sluta med. Jag gillade mitt "ta en cigg när det är gott" och det var ajg inte riktigt redo att ge upp. Det kommer men jag vet inte när. Måste bli som med träningen. Att det bara kommer.

Nu ska jag duscha och skynda ner till affären.

Problem

Lampor lägger av, jag ska/får inte träna idag & Så är jag allmänt omotiverad. Det enda som egentligen motiverar mig är min träning. Och när jag lägger tränignsförbud på mig själv, ja då är det klart man inte vill vara med. Har haft små känningar i benhinnorna. Men inget som jag på något sätt kan klaga på. Men för att vara på den säkra sidan har jag tagit paus idag. Imorgon är det ju dax för nästa distans 6,5 Km asfalt.

Det är segt om jag faller på att benhinnorna inte håller. Fysiken är ju bra bättre än på länge. Jag tror inte jag sprungit såhär lång sedan sommaren efter Lumpen. Där av all glädje runt detta.

Annars så glider det på som vanligt, lite stress på jobbet. Men jag försöker ta det med ro. Och det går bra, överförväntan faktiskt. Jag lyckas lösa problemen som updagas på ett bra sätt. Vilket gör mig än mer nöjd.

Fatcamp ser ut att bli lite av en lyckad tillställning. Trotts att jag tagit ur segern lite i förskott. Och Fatcamp 2009 (undertitel jobbas med) kan bli riktigt riktigt bra.

Ibland är det så mycket

Det händer mycket saker just nu. Ganska mycket att göra på jobbet, en del arbetsresor och sådär. Det gör att tiden jag har hemma försöker jag fokusera på andra saker än just datorn (jag vet det är en lögn, men wow är så mycket mer).

Före Expantionen fokuserade jag hårdt på träning. Efterden kom har jag ju varit ute och rest men även försökt att hård grinda min rogue så jag kan börja raida. Gud så datanördigt. Men va fan det är ju kul. Och det är bra 2-3 dagar kvar tills max lvl är nådd.

Fatcamp 2008 har varit i svajen den senaste tiden. Jag gick på en klassisk falgropp. Allt gick så lätt och så bra under en period och då började jag slarva. Men det har jag tagit tag i nu. Så målet under 90 innan jul står fast. Jag är fortfarande 2 kilo över. 2.2 kg i morse det betyder att jag har 2,3 kvar att bränna. Håller jag tackten på 0,5 i veckan kommer jag vara framme som det ser ut just nu. Har iofs dragit åt lite lite hårdare. Och med tanke på att det känns som kroppen klarar av löpningarna från jobbet (6,5 km) så ser det ljust ut.

Och på tal om att löpa från jobbet. Det blev ju första rundan idag. Och jag har hittat ett väldigt bra lunk tempo. 6,7 minuter per km. Och nu är det bara att börja pressa ner det. 4½ minut per km är målet att klara milen på innan GBG varvet. Det kommer resultera i en tid under 2 timmar. Vilket jag har som slutgiltigt mål.

Mer kommer


Löpning

Första gången på c:a 3 år som jag seriöst har löpt. Inte långt men ändå löpt. 1,5 km lite drygt.

Det stora spännande händer imorgon. Hur ont kommer jag ha. Hur många veckor av upptrappning kommerj ag behöva.

Många frågor och tiden kommer ge svaren.

Men nu blir det sängen.

är det värt det?

jag har slitit med lägenheten nästan hela jävla dagen. Men inte fan är ajg färdig för det. Får fortsätta imorgon efter jag har hämtat cykeln. är ju inte så mycket kvar. Mest småpill med lite fläckar och så.och lite plock från vardagsrummet...

Nu ska jag fixa käk sedan drar jag och kollar på film. :-)

Efter övervägande...

Så röjer jag upp loite hemma. Jag får dock säga att ordningen här hemma har ökat markant det senaste. Men tja jag jobbar på. Hoppas ni får en bra helg. Min helg går i vilans tecken.

RSS 2.0